17 Kasım 2015 Salı

BAYRAM TATLISI







Kadayıflı Fındıklı Sarma Tatlı


Sizlere şimdi bir bayram tatlısından bahsedeceğim. Tabi ki sadece bayramlarda yapılacak diye bir kural yok ama bu tatlı o kadar pratik ve kolay ki çok fazla zamanınızı almayacaktır. Bunun yanında bir o kadar güzel ve hafif oluyor. Hele ki, bayramda kapı kapı dolaşarak hatır gönül için yediklerimizi düşünürsek gayet masum bir tatlı bu:)

Dediğim gibi çok da kolay, hiç uğraştırmıyor. Hazır yufkayla bile hazırlayabilirsiniz ama o kadarını da kendimiz açalım değil mi...


Yufkası için Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar su

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

İç Malzemesi için:
Tel Kadayıf
Fındık (isteğinize göre ceviz de olabilir)

Üzeri için:
İstenilen miktarda ve zevke göre, eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Yapılışı:
Kadayıfı incecik doğrayın ve fındığı döverek parçalayın. Hazır bulundurun.
Hamuru hazırlayın. Yufka boyutunda açın.
Açtığınız hamurun üzerine  doğranmış kadayıfı serin eşitçe.
Sonra fındıkları serpin yine her tarafa eşit olarak.
Hamuru ucundan başlayarak dikkatle sarın, rulo haline getirin.
Rulo halindeki yufkanızdan 1-2 parmak kalınlığında dilimler kesin.
Tepsiye yan yatırarak dizin.


Eritilen tereyağ ve sıvıyağ karışımından üzerine gezdirin.
Üzeri güzelce kızarana  dek fırında pişirin.



Tatlınız fırından çıkınca, (tatlı sıcak, şerbet ılık-sıcak arası olacak şekilde) şerbetiyle buluşturun.





Sadece bayramlarda değil, tüm özel ve özel hissettiğiniz günlerinizde, çaya gelen misafirlerinize bile hazırlayabilirsiniz.


 Afyet Olsun...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder