26 Kasım 2015 Perşembe

BİSKÜVİ TARİFİ

                                      



Merhabalar,

Çoğumuz evlerimizde sık sık değişik şekillerde ve tatlarda kurabiyeler hazırlarız. Satın aldığımız paketli ürünleri de evde sağlıklı bir şekilde hazırlayabiliriz bence. O halde bugün sizlerle klasik kurabiyelerden çıkıp biraz daha bisküvi tarzında kurabiyeler hazırlayalım...

Bisküvi için malzemeler:

¼ paket margarin / tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Limon kabuğu rendesi
1 fincan şeker
2 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucunda tuz (tatlılar, bisküvi ve kurabiyelerde lezzet artırıcı püf noktasıdır)
Çay kaşığının ucunda tarçın (az miktarda olmak koşuluyla çok hoş bir aroma verir)

Yapılışı:
Hamuru tüm malzeme ile hazırlayıp dolapta bekletin. Bu hamuru buzdolabında bekletebilir ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Acil bir misafiriniz gelince hamuru dolaptan çıkarıp fırına atmanız yeterli, sadece 10 dk’ da enfes ev yapımı bisküvileriniz hazır…
Dolapta dinlenen hamuru çıkarın ve ince bir şekilde açın. Şekilli kalıplar kullanarak kurabiye/bisküviler hazırlayın.
Kalıbınız yoksa hiç sorun değil, bardak kullanarak da çok hoş şekiller verebilirsiniz bisküvilerinize.
175 derecede 10 dk. kadar pişirin.





Not: Bu tarife siz de istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Örneğin, Damla Çikolata çok yakışacaktır.

Not: Bu tip bisküvi ya da kurabiye tariflerinde, kullandığınız yumurta sayısı arttıkça daha yumuşak kek gibi puf puf kurabiyeler elde edersiniz. Yumurtası az olan tariflerle ise daha kıtır kıttır bisküvi tarzı lezzetler yakalamış olursunuz. Bu da benden size bir kilit noktası…


Afiyet Olsun.



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder