23 Kasım 2015 Pazartesi

Çatlak Poğaça






Çatlak Poğaça için Malzemeler:

1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 fincan erimiş tereyağ
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Hamuru yumuşak kıvamlı hazırlayın, ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bıçakla artı (+) işareti çizin sonra yumurta sarısı sürün ve fırına verin.
Nar gibi kızarana kadar pişirin.



Bu poğaçayı içine istediğiniz herhangi bir malzeme ilave ederek de hazırlayabilirsiniz; Peynir ve maydanozlu, patatesli, kıymalı, sebzeli, vs...


Aynen yukarıda görüldüğü gibi, peynirli hazırlanan ve pişince çatlayan poğaçaların içerisinden iç malzemesi görünecektir...

Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder