26 Kasım 2015 Perşembe

CEVİZLİ ÇÖREK





Selamlar,

İster tatlı ister tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz çok amaçlı ve şekillendirmeye müsait bir tarif var sırada, aynen oyun hamuru gibi:)) bu tarifi alın ve dilediğiniz yerde istediğiniz tarzda kullanın…


Cevizli Çörek Hamuru için malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Hamuru açmak için:
125 gr. tereyağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

İçi için:
Ceviz

Yapılışı:
Hamur için gereken tüm malzemeyi kullanarak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Dinlendirin, mayalanmaya bırakın. 



Dinlenen mayaya gelen hamuru bezelere ayırın.
Bezeleri tabak kadar açın, arasına tereyağ sürün, tereyağ yardımıyla hamurlarınızı çok kolay açabilecek ve lezzetine lezzet katmış olacaksınız, sonra yağlı hamurun üzerine cevizleri serpiştirin ve rulo olacak şekilde sarın. 


Gül böreği şeklinde hazırladığınız çörekleri tepsiye yerleştirin. 


Tepsiye dizdiğiniz çörekleri tepsi mayasına bırakın, sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.


Not: Bu tarif genel bir “Çörek Hamuru” içindir ve her türlü kullanıma uygundur.
Bu çöreğin iç malzemesini damak tadınıza göre dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz; peynirli, zeytinli, kuru yemişli, kremalı, çikolatalı, tahinli, patatesli, kıymalı, sebzeli/otlu,…

Bence defterinizde bulunması gereken ve günün her saatine uydurabileceğiniz bir başucu tarifi:))

  
Afiyet Olsun….


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder