20 Kasım 2015 Cuma

Elmalı Ay Kurabiye





Merhabalar,

Elmalı kurabiyeyi farklı şekillerle ve tariflerle çok fazla duymuş ve yemişsinizdir, aynen benim gibi.
Bu kurabiyenin en önemli sırlarından biri, hamuru olduğu kadar iç malzemesine göstereceğiniz özen ve katacağınız lezzettir.

Elmalı Ay Kurabiye Hamuru için:
Yarım paket margarin (kesinlikle tereyağ öneririm)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 vanilya (isteğe göre)
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
Elma
Toz şeker
Tarçın
Ceviz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Tüm hamur malzemesini kullanarak, oldukça yumuşak pamuk gibi bir kıvamda hamur yoğurun.

Not: 
Hamuruna 1 adet yumurta ilave edebilirsiniz, bu şekilde yapımı da mümkün. Yumurtasız da yapılabilir.
Hamuruna 1 bardak kadar şeker koyabilirsiniz ama bu şartlarda elmalı harca 4 elma için 1-2 kaşık kadar az miktarda şeker ilave edin. 
Hamurunda şeker yoksa eğer, elmalı iç harca damak tadınıza uygun olarak şeker miktarını fazla koyun (hamura koymadığınız, 1 bardak ya da daha fazla şekeri burada kullanın)

İç malzeme için; rendelenmiş elmalarla şekeri tavada suyunu çekene kadar güzel güzel kavurun.
Pişince, en son tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırın.

Kurabiyeleri hazırlamak için; hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlaklar halinde açın.
Açılan hamurun kenarına hazırlayıp soğutmuş olduğunuz iç harçtan koyun.
Rulo gibi sarın ve iki ucunu birleştirecekmiş gibi birbirine doğru kıvırın, yani ay şeklini verin. Tepsiye dizin ve üzeri sadece beyazdan pembeye dönüşmek üzere iken fırından çıkarın.
Üzerini pudra şekeri eleyerek kaplayın.





Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder