23 Kasım 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Kuru Helva






Merhabalar,

Her şey tamam da evde Helvayı da nasıl yapalım? diyebilirsiniz. Ama hiç de zor değil, hazır helvanın aynısı diyemicem çünkü gerçekten mis gibi tereyağ kokusuyla aslını aratmadığı gibi aslını çoktan solladı bile:)))

Kuru Helva için Malzemeler:
2 su bardağı un
200 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz fındık

Not: İsteğe göre, fındıkla birlikte ceviz, badem ve fıstık gibi kuruyemişler de eklenebilir. Tamamen zevkinize kalmıştır. Biz fındık ve cevizli yaptık harika oldu.

Yapılışı:
Unu pembeleşinceye kadar kavurun. Yağı ilave ederek yavaş yavaş yedirin. En son fındık/ceviz/badem ve şekeri koyarak, güzelce eze eze karıştırın. Pişince tepsiye ya da kullanacağınız kalıba dökün ve serin, üzerine bastıra bastıra sıkıca düzleyerek serin.
Soğumaya ve dinlenmeye bırakın.

Not: Burada söylemek istediğim bir şey var, hatta bizim evde espri konuş olmuştur bu. Helvanın son derece sert bir yapısı oluyor. Yerken çatal ya da bıçak tarzı aletler kullanmaya pek müsait değil, elle yiyebilirsiniz mesela:)))) aslında tam da gerçek helva gibi... Ama tabi ki, ağzınıza aldığınız anda öyle bir eriyor ve dağılıyor ki, damağınızı saran lezzetiyle hafızalarınıza kazınacaktır, eminim buna... 

 

Dinlendikten sonra ise, afiyetle servise sunabilirsiniz...


Çok uzun süre dayanıklıdır. Hazırladığınız helvanızı 1 ay boyunca tüketebilirsiniz.

Yemek sofralarınızda, yemekten sonra ağız tadı olarak, balık sofranızın son dokunuşu olarak, çay saatlerinizde, gün misafirlerinize hazırladığınız misafir tabaklarınızda kullanabileceğiniz bu şahane ev yapımı helvayı siz neden denemiyorsunuz...


Afiyet Olsun...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder