14 Kasım 2015 Cumartesi

HURMA





Merhabalar ve Mutlu Hafta Sonları,

Hurma'nın isminin nerden geldiğini merak ediyor olmalısınız, ya da hurmayla hiç bir ilgisinin olmaması dikkatinizi mutlaka çekmiş olmalı...

Hurma, bir bakıma Hamur Kızartması ya da bazı yörelerde adlandırılan Bişi olarak tanınır.

Çok güzel bir özelliği var ki, cam bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapalı tutarsanız, mis gibi 1 hafta
boyunca tazecik tüketebiliyorsunuz.


Malzemeleri:
1 su bardağı eritilmiş margarin (yarı yarıya tereyağı kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:
Hamurunuzu hazırlayıp, istediğiniz şekillerde kızgın yağda kızartmanız bu tarifi hazırlamanız için yeterlidir.


Resimde görüldüğü gibi içi yumuşacık, puf puf ve bir çok lezzetle birlikte yakışabilecek, tadı damağınıza layık bir hamurcuk...

Kızarttıktan sonra tüketimine ilişkin bazı önerilerim olacak sizlere:
Üzerine pudra şekeri serperek servis edilebilir.
Tahine batırarak tüketilebilir.
Bal ile birlikte tüketilebilir.
Kahvaltılarınızda Hurma'yı hazırlayıp sıcak sıcak dilediğiniz kahvaltılıkla birlikte yiyebilirsiniz.
Pekmez ile tüketenler bile mevcut.


Damak tadınıza hangisi uygunsa artık, alternatif çoookk:)))




Afiyetler Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder