24 Kasım 2015 Salı

İçi Cevizli Tatlı






Merhabalar,

Annemin yıllar önce arkadaşından öğrendiği ve o gün bugün bayramlarda ve çoğu çay saatlerimizde misafirlerimize hazırladığımız bir tarifle sizlerle birlikteyim...

"İçi Cevizli Tatlı" şerbetli bir tatlı aslında, ama rahatlıkla çay saatlerinizde ve kahvenin yanına çıkarabileceğiniz kıvamda bir lezzettir bu. Ayrıca bunun şerbet miktarını tamamen isteğinize göre ayarlayabilir ve az şerbetli yani sadece ıslatılmış olarak da bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Hem çok hafif hem de çok daha farklı bir sonuç oluyor inanın...

Hamuru için Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı toz şeker (hem lezzet açısından hem de tatlılarımızın kırmızı kırmızı nar gibi olması için)

İç Malzeme için:
1 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı şeker
1 kase ceviz içi (isteğe göre miktar arttırılabilir)

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
Hamuru yumuşak bir kıvamda hazırlayın. Zaten malzemelere bakarsanız temel malzemesi yağ olduğundan bir hayli yumuşak olacaktır.
İç malzemesini de bir kapta karıştırarak hazırlayın.
Şerbetini de kenarda kaynatın, kenara alın ki soğusun.

Hamurdan küçük toplar kopararak biraz elinizle açın, içine cevizli iç malzemesinden 1 kaşık kadar göz kararınca koyun ve kapatın. Burada hamuru kapatma ve tepsiye dizme işlemi önemli.
Hamura iç malzemeyi koyduktan sonra ikiye katlar gibi uçlarını birleştirin, açık kalmamasına dikkat edin ki pişince ve ardından da şerbetini verince içi çıkmasın:)) Mekik şeklinde olmalı ve uç kısmı yani kapatılan dudak kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Fırına verin, kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca sıcak sıcak, hazırlanan ve soğumaya bırakılan şerbeti ile buluşturun. Yani, tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Şerbeti çekmesini bekleyin, dinlendirin ve servis edin.




Not: Bu tatlıyı bol şerbetli olarak orjinal haliyle hazırlayın. Ama, size tavsiyem bunu bir de az şerbetli deneyin lütfen, yani fırından çıkan tatlılarınızı sadece ıslatacak kadar şerbetle buluşturun, altına şerbet geçmeyecek sadece her tarafı eşit ıslanacak kadar deneyin. Belki siz de benim gibi bu hafif ve karşı konulmaz halini daha fazla sevebilirsiniz...


Afiyet Olsun...






 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder