23 Kasım 2015 Pazartesi

Kabaklı ve Tahinli Büzgü Börek







Selamlar ve Sevgiler,


Bal kabağının tatlısı, pastası, keki, kurabiyesi, reçeli, marmelatı ve çorbası bile yapılıyor günümüzde. Şimdi de gelin bu güzel nimetin böreğini yapalım...

Son derece hızlı ve kolay bir tarif, yapmanız gereken tek şey hazır yufka ile tüm malzemenizi buluşturmanız, bu kadar pratik. Ama lezzeti yapılışı kadar basite alınamaz...

Kabaklı ve Tahinli Börek için:
2 yufka
1 kase kabak rendesi
1 fincan tahin
1 fincan toz şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan ceviz

Üzeri için:
Susam


Yapılışı:
Yufkayı tezgahın üzerine serin. Bütün yufkanın üzerine sırasıyla; sıvıyağı gezdirin, tahini gezdirin, kabak rendesini serin, toz şekeri serperek eşit dağıtın, cevizi de serpin.
Doldurduğunuz yufkayı ucundan başlayarak, pile şeklinde büzgü yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz böreğinizin üzerine isteğe göre toz şeker serpebilir, fırça ile yağ sürebilirsiniz.
Susamla da süsledikten sonra pişirmeye hazır.





Afiyet Olsun...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder