19 Kasım 2015 Perşembe

Kahvaltılık Köz Kırmızı Biber







Merhabalar,

Bugün Soslardan gidiyoruz...

Kahvaltıda ya da çay saatlerinizde keyifle tüketebileceğiniz bir diğer tarifim kısaca "KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER" fakat kavanozlarda korunmuş halde saklayabileceğiniz bir kışlık hazırlıktır bu da.

Kahvaltılık Kırmızı Köz Biber için Malzemeler:
Miktarı, tamamen sizin yapacağınız kavanoz sayısına bağlı olarak değişecektir.
Etli kırmızı biber
Sirke
Tuz
Şeker
Sıvı yağ
Pul biber
Sarımsak

Kahvaltılık Kırmızı Köz Biberin Yapılışı:
Etli kırmızı biberleri iyice yıkayın ve kurulayın.
Azıcık yağ ile fırında közleyin, tabi ki eğer imkanınız varsa ocakta közlemenizi tavsiye ederim harika olacaktır. Odun kokusuyla birlikte köz kokusu enfess:)))





Közlediğiniz biberlerin derisini soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. İnce ince ve uzun doğramanızı tavsiye ederim ben.
Sonra doğranmış biberlerinize;
Küçük küçük doğranmış bol sarımsak, tuz, şeker, sirke, sıvıyağ, pulbiber ilave edin.
Güzelce harmanlayın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra, kavanozlara doldurun, işlem tamamdır.





Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder