26 Kasım 2015 Perşembe

KAYMAKLI ÇÖREK (Tatlı Börek)





Bu tarif, son derece merak uyandıran ama tadından hiç şüphe edilemeyecek kadar kendini ele veren tatlı bir börektir aslında, malzemeler ve yapılış aşamalarına bakıldığında bu çok net anlaşılıyor değil mi…

Tatlı yani şekerli bir börek ya da çörek olmasından dolayı ilginçtir, aynen kürt böreği gibi aslında, ne de severiz arasına bol bol pudra şekeri serpilen kürt böreğini, buna da cevizli ve kaymaklı versiyonu diyelim üzerinde pudra şekeri ile…


Kaymaklı Çörek Hamuru için:
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
Biraz tuz
Aldığı kadar un

Arası için:
Kaymak
Ceviz

Üzeri için:
500 gr. Kaymak
1 yumurta
1 fincan pudra şekeri

Yapılışı:
Yağ, süt, tuz ve un ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Bezelere ayırın.
Bezeleri incecik incecik açın, arasına kaymak sürün, ceviz serpiştirin. 



Bu haldeki yufkayı tam ortadan ikiye bölün ve her iki yufkayı da aynı şekilde kenarlarından başlayarak rulo olacak şekilde sarın.



Gül böreği gibi tepsinin ortasından başlayarak yufkalarınızı tepsiyi doldurana kadar yerleştirebilirsiniz. Ya da porsiyonluk gül şeklinde tekli tekli sarabilirsiniz. Bir çok şekil verilebilir bu tatlı çöreğe/böreğe…
Tepsiye dizilen böreğin üzerine, yumurta sarısı sürün, kaymaktan sürün ve fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Fırından çıkarınca, sıcakken üzerine pudra şekeri serperek servis edin.



Afiyet Olsun….


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder