10 Kasım 2015 Salı

KEK TARİFLERİMDEN







ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt ya da süt (hangisi elinizde varsa)
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (kek harcı kıvamını alana kadar)
1 kase kuru üzüm (isteğe göre miktar ayarlanabilir)








Yapılışı:

Normal bir kek yapılış sırasıyla, önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra sırayla yağ, süt ya da yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un eklenir. En son üzümler ilave edilir. Unlanmış kalıba harcınızı dökün, fırınınızın cinsine göre değişkenlik göstereceği için tam dakikası ve derecesi verilemeyebilir. Bu konuda mutfağınızda  şef tamamen sizsiniz ve kontrol sizde…


Burada önereceğim noktalar!!!

  • ·         Kek kalbınızı una bulamayı unutmayın!
  • ·         Yumurta ve şekeri tamamen şeker eriyene kadar dakikalarca çırpın!
  • ·         Hatta imkanınız varsa, yumurtanın beyazını ayrı kapta tek başına köpürtün. Sarısını şekerle fazlaca çırpın. Daha sonra, çırpılan köpük haldeki yumurtanın beyazını söndürmeden yavaşça diğer karışıma dahil edin. Bu, gerçekten bir kekin kabarmasında ve harika bir kek dokusu elde etmede en etkili yöntemdir!
  • ·         Ununuzu eleyerek kullanırsanız, kekinizden elde ettiğiniz verimdeki farkı siz de göreceksiniz!

Bir Kek nasıl mı kabarır, gelin birlikte görelim…





Son olarak;

  •        Kekinizi tamamen soğumadan kalıbından çıkarmaya çalışmayın, bekleyin soğusun ve dinlensin! 



 Böylece, tadıyla damağınıza layık, görüntüsüyle de sofralarınıza yakışan bir kek elde etmiş olursunuz. 


                                                                                          Afiyet olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder