20 Kasım 2015 Cuma

KIBRIS TATLISI





Merhabalar,

Bugün en başında bahsettiğim gibi paylaştığım tüm bu şerbetli tatlılar birbirine yakın ama arasındaki fark sizce de net değil mi, hepsinin yeri ayrı tabi, ufak değişikliklerle ayrılıyorlar birbirlerinden...

Kıbrıs Tatlısı için Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı galeta un
1 su bardağı hindistan cevizi

Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 vanilya
1/2 su bardağı şeker
200 gr. sıvı krema (Lezzet arttırmak için krema ilave edilebilir ama şart değil)

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Limon suyu

Üzerinin süsü için:
Kakaolu bisküvi parçaları
Tarçın
Kakao

Yapılışı:
Malzemeleri aynen kek yapar gibi bir kapta çırpın. Kek harcını elde edin. Harcınızı kalıba dökün.
170 derece fırında, üzeri kızarana kadar ve kekiniz pişene kadar tutun.

Fırından çıkan tatlının üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti güzelce gezdirin.
Sonra, hazırladığınız muhallebiyi de üzerine serin.

En son, üzerine parçalanmış kakaolu bisküvi, tarçın ve kakao karışımından dökerek süsleyin.



Not: Bu tarifte tatlının en üst katmanı için, sadece ceviz kırıkları ile de süsleme yapılabilir.

 


Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder