23 Kasım 2015 Pazartesi

Kolay Mercimek Çorbası









Mercimek Çorbasının çok farklı yapılış şekilleri vardır benim de uyguladığım. Şimdi sizinle, adı gibi gerçekten kolay olanını paylaşacağım.



Kavurma yöntemiyle, ezogelin çorbasına yakın olan şekliyle, haşlama, püre ve ezme yöntemiyle, süzme mercimek çorbası olarak sayısız tarzı vardır bu çorbanın. En başta damak tadımıza göre ve sonra da sahip olduğumuz malzemeye ve zamana göre tercihimizi yaparız genelde.

Kolay Mercimek Çorbası:
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 Patates
1 Havuç
1 Soğan
Su
Tuz
1 kaşık tereyağ
İsteğe göre baharatlar, pulbiber ve karabiber...
Pirinç (azıcık ilave edilebilir)

Hazırlanışı:
Mercimeği iyice yıkayın ve süzün. Patates, havuç, soğanı soyup ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi tencereye alın ve üzerine 1.5 lt. kadar su koyun. Lezzet için 1 kaşık tereyağı da ilave edin.



Tüm malzeme yumuşayana kadar pişirin, kaynasın.
Çorbanızı kenara alarak Blendır'dan geçirin. Pürüzsüz kıvamlı bir çorba elde edin. Tuzunu ayarlayın.



Sonra tekrar 1-2 dk. kadar ocakta 2 tur karıştırın tamam.
İsteğe göre baharat kullanabilirsiniz. Biraz pulbiber ve karabiber çok yakışacaktır.



Çorba Servise Hazır....
Servis ederken Çorbalarımızın olmazsa olmazı limonu unutmayın.


Afiyet Olsun...





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder