19 Kasım 2015 Perşembe

Kurabiye Kreması (SARELLE)





Sevgili Mutfak Tutkunları,

Evde kendiniz Sarelle hazırlamak ister misiniz?

Bu tarifi kurabiyelerinizin kreması olarak kullanabilirsiniz. Bizim kremalı kurabiye denemişliğimiz vardır, hatta aynen biskrem gibi olmuştu. Evde bunları kendinizin yapabiliyor olması harika bir duygu değil mi?

Çoğu tarifte bol bol çikolata kullanılır hatta sadece çikolata eritilir ve sos yapılır ama benim fikrim, zaten çikolata nefis bir şey, o şekilde tüketmek de mümkün ve hazır olan bir malzeme, ayrıca herkes o kadar fazla miktarlarda elde edemeyebilir.
Bu açıdan, bu gibi tariflerde sadece tadına katkı sağlamak için çikolata kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Bu sebeple de tamamen ev ve el yapımı bir krema diyebiliriz benimkine.

Kurabiye Kreması (SARELLE) için Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Tereyağ dışındaki tüm malzemeleri güzel güzel karıştırarak pişirin, aynen muhallebi hazırlar gibi kaynayana kadar pişirin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. En son ocaktan alınca tereyağı ekleyin ve karıştırın. Krema hazır.



Not: 
Bir miktar çikolata ilavesi ile tadına tat katabilirsiniz, tamamen size bağlı...
Fındıklı, Cevizli, Bademli gibi çeşitlerini de hazırlayabilirsiniz, damak tadınıza bağlı...

Kurabiye kreması, kahvaltılık ekmek üstü sarelle, kek ve pasta kreması vs. olarak kullanabiliriz. Ayrıca, çocuklar da buna bayılacaklardır emin olun.


Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder