27 Kasım 2015 Cuma

LEBLEBİ HELVASI






Leblebiden devam ediyoruzz...
Bu enfes yemişin şimdi de helvasına geldi sıra…





Malzemeler:
1 su bardağı leblebi tozu 
100 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt

Yapılışı:
Tereyağını tavaya koyup eritin. Leblebi tozunu ekleyin. Yavaş yavaş ve büyük sabırla kavurun. Üzerine şeker ve sütü ekleyin hızla karıştırın. 


Helvanızı kavurup toparlandığını görünce, 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kavurma işlemi bitip helvanız hazır hale gelince, helvaya ister elinizle ister de kalıplarla şekil verin.


Not: Eğer isterseniz leblebi ununu kavurma aşamasında içine badem, ceviz, fıstık gibi yemişler de ekleyebilirsiniz, emin olun çok daha lezzetli olacak. 
Üzerini de dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...

Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder