27 Kasım 2015 Cuma

LEBLEBİLİ KURABİYE





Merhabalar ve Hayırlı Cumalar,

Bugün size benim en çok sevdiğim kuru yemişlerden biri olan LEBLEBİ ile yapılan tariflerden bahsedeceğim. Bu kadar harika bir yemişle yapılan tarifler de enfes olur tabi ki...
Ağızda aynen un kurabiyesi gibi dağılan ve çook daha lezzetli bir kurabiye tarifi ile başlayalım, “Leblebili Kurabiye”

Kurabiye hamuru için malzemeler:
1,5 su bardağı leblebi tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tereyağ
Aldığı kadar un (1 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Hamur kabınıza pudra şekerini ve yağı alın ve çırpın. Üzerine leblebi tozunu ekleyip tekrar çırpın. Azar azar unu da ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Not: Kurabiyelerin renk değiştirmesine izin vermeyin. Üzerleri çatladığı zaman fırını kapatın.
Not: Leblebi tozunu elde etmek için leblebileri un gibi olana kadar robottan geçirebilir veya havanda öğütebilirsiniz. 
 
Not: Bu tarifte ceviz, fındık, fıstık, badem gibi yemişler ya da damla çikolata kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinize çok özel tatlar katacaktır.


Afiyet Olsun.

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder