22 Kasım 2015 Pazar

Meyveli Mini Tartlar









Bu hafta sonu da, Pastane vitrinlerinin kendisi küçücük ama görüntüsüyle dev gibi parlayan şahane lezzetlerinden "Mini Tartlar"'dan hazırlayalım dedim...






Tart Hamuru için Malzemeler:
1 yumurta
Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar) 
3 yemek kaşığı pudra şeker
125 gr. tereyağ
1/2 paket kabartma tozu
1 vanilya (olmayabilir)
Bir tutam tuz

Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabında mutlaka dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük tart kalıplarına sererek yerleştir. İçi boş kalacak ve sonrasında malzeme yerleştirecek şekilde yuvalar hazırlayın.
Eğer mini tart kalıbınız yoksa hiç sorun değil, bu tarifi kurabiye kalıplarından kullanarak da yapabilirsiniz. Aşağıda örneğini görebilirsiniz.



Muhallebisi/Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml) ya da toz krem şanti

Kremayı aynen muhallebi yapar gibi, tüm malzemeyi bir tencereye alarak ocakta pişirin.
Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan kenara alın ve soğumasına izin verin.
Soğuyan ılık durumdaki muhallebiye en son, 1 paket kremayı ya da krem şantiyi ekleyin ve güzelce karıştırın.


Hazırlanan tart hamurlarını fırına verin, 8-10 dk. kadar pişirin.

 

Fırından çıkarınca kenara alın ve dinlendirin. Dinlenmiş tartlarınızı alın ve hazırlayıp dolapta dinlenmeye ve soğumaya bırakmış olduğunuz kremayı tartların içlerine doldurun. 



Üstünün süsü için:
Tartlarınızın üstü tamamen sizin zevkine bağlı, her türlü malzeme yakışacaktır;

  • Dut,  böğürtlen, üzüm, kayısı, muz, elma, mandalina, portakal, armut gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
  • Reçeller, marmelatlar dökebilirsiniz.
  • Çikolata sosu dökebilirsiniz.
  • Fındık, badem, ceviz, fıstık parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Çikolata rendesi serpebilirsiniz.
İçini doldurdugunuz tartları dolaba koyun ve 1 gece dinlendirin.

 Resimde gördüğünüz tartlarda, biz annemin vişne reçeli tanelerini ve böğürtlen reçeli tanelerini, bir de muz dilimleri kullandık.

 İşte sonuç...



Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder