24 Kasım 2015 Salı

PASTANE USULÜ AÇMA







Merhabalar,

Çoğunuzun kahvaltılarında vazgeçilemeyen bir pastane ürünü daha, hadi bunu da evde kendimiz yapalım....





Açma için Malzemeler:
4 su bardağı un
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine kullanabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt suyu
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

Hamuru açmak için:
Tereyağ

Üzeri için:
Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

Yapılışı:
Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Bezelere ayırın ve 1 saat dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz top hamurları tekrar yoğurun. Her bir top üstüne bir miktar tereyağ koyup, elinizle ve yağı hamura yedire yedire güzelce ayrı ayrı açın.



Pasta tabağı büyüklüğünde olsunlar.



Açılan hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Halka şeklini vermek üzere uçlarını birleştirin, yani en son açma şeklini almış olmalılar. Bu aşamada, tepsiye aldığınız açmaları üzerine hiç bir şey sürmeden mutlaka tepsi mayasında bekletin. 15-20 dk. bekledikten sonra zaten sonucu siz de göreceksiniz. En son üzerine yumurta sarısı sürün, susam, çörek otu serpin, fırına verin.




Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca sıcak sıcak servis etmenizi öneririm, şahane...


Afiyet Olsun.



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder