27 Kasım 2015 Cuma

PATATESLİ GALETA UNLU POĞAÇA





Hamuru için Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı üzeri için)
1 çorba kasığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 çay kasığı tuz
Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)



İç harcı icin:
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Birkaç dal maydanoz
Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz

Üzeri için:
Galeta unu
Yumurta akı

Yapılışı:
İlk olarak haşlanmış patatesleri soyup çatalla ezin ve içine kaşar rendesini, ince ince kıyılmış maydanozu, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Hamur için gerekli olan bütün malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir  hamur yapın, unu en son yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.


Hazır olan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın, yaptığınız bezeleri tezgahta veya avcunuzun içinde biraz açın, ortasına iç harcından bir tatlı kasığı kadar koyun.


Kenarlarını ortada toplayıp kapatın ve elinizle biraz yuvarlayın.
Hazırladığınız bu topları önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin.



Galeta unlu patatesli poğaçalarınız daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye hazırdır..


Not: Sıcak sıcak servis etmenizi ve tüketmenizi önerim.


Afiyet Olsun…




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder