26 Kasım 2015 Perşembe

Patatesli Omlet (Patates Krep)






Merhabalar,

Bu tarifi, ister pratik bir yemek olarak düşünün, ister hoş bir sabah kahvaltısı için hazırlayın, ister de çay saatlerinizde konuklarınızla paylaşacağınız bir alternatif olarak değerlendirin, her türlü büyük zevk alacaksınız, emin olun...

Ayrıca, Patatesli Omlet, Patatesli Krep, Patatesli Krep Pasta ... gibi farklı isimler de verebilirsiniz...

Patatesli Omlet için Malzemeler:
3 tane haşlanmış ve ezilmiş patates
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
Biraz tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ara katlar için:
Kaşar peyniri
İsteğe göre her çeşit malzeme kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu kıvamlı bir krep hamuru hazırlayın. Yağlanmış teflon tavaya ince ince sererek arkalı önlü güzelce pişirin. Çil çil kızaran harika görünümlü Patates Kreplerinizi alın ve aralarına kaşar peyniri koyarak kat kat pasta gibi dizin. Pasta dilimi gibi keserek servis edin.




Not: Kreplerin arasına tek tek kaşar peyniri koyup, rulo şeklinde de sarabilirsiniz. Servis şekli sizin zevkinize ve hayal gücünüze göre değişebilir.

Bu tarifi istediğiniz iç malzemeyle/ara katı malzemesiyle hazırlayabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder