19 Kasım 2015 Perşembe

PATATESLİ SANDAL ÇÖREK






Patatesli Sandal Çörek hamuru için:
1 yumurta (akı hamuru, sarısı üzeri için)
100 gr. Tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
2 patates
1 soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber


Yapılışı:
Hamuru hazırlayın. Üstünü örtün ve dinlendirin (yarım saat kadar).

İç harcını hazırlayın; yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Çiğ rendelenmiş patatesleri, tuzu, pul biber ve karabiberi de ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar kavurun. Hazırladığınız iç harcınızı kenara alın ve soğumaya bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamuru açın, bardakla kesin. Her yuvarlağa kaşıkla iç harçtan koyun.


Uç kısımlarından kapatarak ortasını açık olacak şekilde bırakın. (Kayık/Sandal şeklini vermiş olmalısınız:)
Yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
180 derecede 25-30 dk. pişirin.






Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder