23 Kasım 2015 Pazartesi

Pekmezli Un Helvası







Her evde mutlaka kokusu çıkar helvaların, özellikle de kandil günlerinde...
İrmik helvası olsun, un helvası olsun herkesin farklı bir yapma tarzı vardır aslında.
Şerbeti için su, süt ya da pekmez kullanımına göre, içine fındık, fıstık, badem ya da ceviz eklenmesiyle, helvayı kavurma miktarına ve helvayı hazırlarken gösterilen müthiş sabra göre bile helvanızın lezzeti değişkenlik gösterir mutlaka...

İşte size klasik bir helvadan çok daha farklı, "Pekmezli Un Helvası" tarifi...

Tarifimin farkını ve özelliğini malzemeleri okuyunca siz de fark edeceksiniz:))

Helva için Malzemeler:
14 yemek kaşığı un
250 gr. tereyağ
125 gr. kaymak
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 fincan pekmez
1,5 su bardağı süt
Ceviz

Bu tarifte size bahsetmiş olduğum kritik nokta ve farklılık, *yumurta sarısı ve *kaymaktan geliyor. Helvanın sakızlı sakızlı, kremamsı, ağızda dağılan ve lezzetini uzun bir süre damağınızda bırakan özellikleri işte buradan geliyor...


Yapılışı:
Unu, yağı ve kaymağı sabırla ve özenle kavurarak başlayalım işe. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Şekeri, sütü, yumurta sarısını ve pekmezi ayrı bir yerde pişirmeden karıştır.
Sonra, kavrulan un karışımının üzerine bu sosu ekleyerek bir süre daha birlikte pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra tepsiye serin, üzerine basa basa düzleyin.
Cevizle üzerini süsleyin. Servise hazır...
Tatlınız dinlendikten sonra, dilim dilim keserek hoş bir sunumla sevdiklerinizi neşelendirin.




Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder