30 Kasım 2015 Pazartesi

Portakal Soslu Kek






Siz de, yoğun portakal ya da limon sevenlerdenseniz ve kabuğunu ayrı suyunu ayrı değerlendirip kullanarak tarifler hazırlamak isterseniz, bu şahane soslu kek tam da size göre.

Portakalın hem suyunu hem de kabuğunu kullanarak, enfes yoğun bir aroma ve lezzet elde edeceğimiz bir tarif...

Kek Harcı için:
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 portakal kabuğu rendesi
1 bardak portakal suyu
Yarım paket margarin/tereyağ
1 paket kabartma tozu

Sosu için:
1 bardak portakal suyu
Yarım bardak şeker
1 yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi



Yapılışı:
Kek harcını hazırlayıp pişirin, soğumaya bırakın dinlensin.
Sosunu da tavada pişirerek hazırlayın.
Kek soğuyunca sosunu üzerine güzelce eşit olarak gezdirin.














Afiyet Olsun…


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder