20 Kasım 2015 Cuma

RUM TATLISI






Merhabalar,

Bugün şerbetli tatlılardan gitmeye karar verdiğimi söylemiştim az evvel, ikincisi de "Rum Tatlısı":)))

Rum Tatlısı için Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı galeta un
1 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon

Yapılışı:
Malzemeleri aynen kek yapar gibi bir kapta çırpın.Kek harcını elde edin. Harcınızı kalıba dökün.

170 derece fırında, üzeri kızarana kadar ve kekiniz pişene kadar tutun.
Fırından çıkan tatlının üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti güzelce gezdirin.



Not: Bu tarif, sadece şerbetli hazırlandığı gibi, tatlının üzerine en son puding, muhallebi ya da krema dökenler de var. Fakat bu şekilde hazırlanırsa Kıbrıs Tatlısına dönüyor tarif. 

Bu arada bir sonraki vereceğim tarif "Kıbrıs Tatlısı" idi.
Sizin tercihiniz hangisi olacak deneyin bakalım:)))


Afiyet Olsun...

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder