20 Kasım 2015 Cuma

ŞAM TATLISI




Merhabalar,

Bugün şerbetli tatlılardan gitmeye karar verdim ve çok ilginç ve keyifli tariflerle hazırlandım sizin için, aslında hepsinin ortak özelliği bir kek harcı hazırlamak ve şerbetiyle/soslarıyla buluşturmak. Ama bunların hepsi farklı memleketlere ait, farklı yörelerden lezzetler olacak, isimlerinden de anlaşılacağı gibi. Ufak tefek, fakat temel farklılıklar ile bu lezzetleri birbirinden çok net ayırt edebilirsiniz.
Başlangıç olarak "Şam Talısı" diyelim...

Şam Tatlısı için Malzemeler:
2 su bardağı  yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
500 gr. irmik
3 yemek kaşığı toz badem
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un

Üzerini süslemek için:
Şam fıstık

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon

Yapılışı:
İlk olarak, yoğurt, sıvı yağ ve şekeri bir kapta çırpın.
Farklı bir yerde, irmik, toz badem, karbonat ve unu karıştırın.
Bunları buluşturun. Kek harcını elde edin.
Harcınızı kalıba dökün, düzleyin üzerini, yaklaşık 2 parmak kadar olmalıdır.
Üzerine, dilimlediğiniz ve servis edeceğiniz zaman her porsiyona bir adet gelecek şekilde şam fıstıklarını da batırın.

160 derece fırında, üzeri kızarana kadar ve kekiniz pişene kadar tutun.
Fırından çıkan tatlının üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti güzelce gezdirin.

Not: Bu tarifte, badem tozu yerine fındık da kullanabilirsiniz. Ayrıca, üzerine de şam fıstık yerine bademler batırabilirsiniz.





Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder