24 Kasım 2015 Salı

SİMİT



Merhabalar,
Bu sefer de sabah kahvaltınıza ya da çay saatlerinize eşlik edecek, enfes ev yapımı simitler hazırlayalım.
Zeytin, peynir, tahin, bal, reçel, çikolata, salatalık, domates ya da her ne seviyorsanız her şeyin yanına yakışacak olan bu lezzeti kaçırmayın derim... 

Simit için Malzemeler:
·         500 gr un
·         1 paket kuru maya
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 yemek kaşığı şeker
·         2 yemek kaşığı sıvı yağı
·         1 adet yumurta
·         1-1,5 su bardağı ılık su

   Üzeri için:
·         2 çay bardağı su
·         1 çay bardağı pekmez
·       Susam

Yapılışı:
Tüm malzemeleri ele hafif yapışan bir hamur hazırlamak üzere yoğurun. 45 dakika mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurun, 6 eşit parçaya bölün.
Su ve pekmezi karıştırın, bir kaba susamları alın.
Her bezeyi el ile uzatın, ortadan uca doğru yapın bunu, ortası kalın olmasın diye, uzun bir çubuk oluşturun.
Çubuğu iki ucundan ters yönlere döndürün, ikiye katlayın iki ucunu birleştirin, zaten ikisinin birbirine dolandığını göreceksiniz ve iki ucu birleştirin, yani simit şekli verin. Aynen aşağıdaki görüntüde olduğu gibi...


Simitleri önce pekmezli suya sonra susama batırın. Her tarafı bulanmalı. 
180-185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder