26 Kasım 2015 Perşembe

Sürpriz Dolgulu Mini Tartlar




Merhabalar,

Ufacık bir güncelleme yaparak tarifime, sizler için önemli bir nokta ve not eklemek istedim...


Sizlere, evde bizzat denediğimiz ve bana "bu nasıl bir şeydir" dedirten bir sürpriz tart tarifi vereyim...






Tart Hamuru için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şeker
125 gr. tereyağ
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı soğuk su (hamuru toparlamak için)

Tüm malzemeyle yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın, hamuru küçük tart kalıplarına serin, içini doldurmak üzere boş bırakın.

Tart Dolgusu için Malzemeler:
1 su bardağı toz badem
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker

Yumurta ve şekeri çırpıp, badem tozu ile karıştırarak tart dolgusunu hazırlanır.

 

Minik tart hamurlarınızın içerisine hazırladığınız dolgudan doldurun. 170-180 derece fırına verin, Üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. 

Bu tarife özelliğini veren tartın iç dolgusudur. Pişince sanki kek gibi bir dokusu ya da acı badem kurabiyelerini andıran bir kıvamı oluyor. 
Damağınızda harika bir iz bırakacağından eminim...

Not: İsteğinize göre üzerine pudra şekeri serpebilir ya da çikolata sosu gezdirebilirsiniz...

Afiyet Olsun.


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder