23 Kasım 2015 Pazartesi

Sütlü Ezme Patates Çorbası








Aynen Mercimek Çorbasının tarifini verirken söylediğim gibi, Patates çorbasının da çok farklı yapılış şekilleri vardır. Onlardan bir tanesi bugün sizlerle... En kolay ve pratik olanıdır bu, sanırım çalışan mutfak severler için daha uygun olacak.
Elbette diğer yöntemlerle hazırladıklarımı da paylaşacağım. Terbiyeli, soslu, kremalı,...


Sütlü Ezme Patates Çorbası için:
4 patates
1 kaşık tereyağ
1 soğan
1 diş sarımsak
2 kaşık un
1 su bardağı süt
Tuz
Su - sıvı yağ

Hazırlanışı:
B,r yerde, tereyağ, doğranmış soğan ve sarımsağı bir tencereye alın ve soteleyin. 2 kaşık unu da ilave ederek kavurmaya devam edin. Bu aşamada, önce soğuk sütü ilave edin. Sonra sıcak suyu dökün.

Ayrı bir yerde, patatesleri doğrayın ve su,tuz ve azıcık sıvıyağ karışımında haşlayın. Haşlandıktan sonra bunu robottan geçirin ve püre kıvamına getirin.

Sonra, püreyi direkt sosun üzerine ekleyin ve karıştırın, yani bu iki çalışmamızı buluşturmuş olduk.
1-2 taşım birlikte kaynatın, karıştırın, tuz kontrolünü yapın

ve altını kapatın. Servis ederken üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.



Afiyet Olsun.



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder