18 Kasım 2015 Çarşamba

Tahinli Çörek






Merhabalar,

Pastane vitrinlerinden bir lezzet, Ev yapımı "Tahinli Çörek".


Hamuru için:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

İç  Malzemesi için:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
Biraz sıvı yağ

Üzeri için:
Tahin  ya da yumurta
Susam

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın. Dinlendirin.
Yufka şeklinde açın, üzerine iç malzemesini sürün güzelce ve bu şekilde dinlendirmeye bırakın.
Hamurun bir kenarının ucundan başlayarak rulo halinde sarmaya başlayın. Bunu bir tur yapın ve kesin.
Tekrar kenarından bir tur olacak şekilde rulo sarın, kesin. Hamur bitene kadar bu şekilde devam edin.
Sonra bu ruloları çekiştirerek sündürün zaten yağlı olduğu için çok kolay uzayacaklar.
Bu uzun ruloları salgongaz gibi içten başlayarak sarın.
Gül şeklindeki hamurların üzerine hafifçe bastırın.
İsterseniz yumurta isterseniz de tahin sürerek üzerini süsleyin. Susam serpin. Pişirmeye hazır...




Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder