26 Kasım 2015 Perşembe

TAHİNLİ ÇÖREK





Merhabalar,

Bir tarafta, pastanelerdeki enfes görüntüsü ve eşsiz tadıyla bizi bizden alan tahinli çörekler...
Diğer tarafta, kimi yörelerde yufkaların ince ince açılıp, arasına bol bol tahin sürülüp, sarılarak ve katlanarak odun ateşinde ve saç üzerinde pişirilen, üzeri nar gibi kızarmış mis kokulu çıtır tahinli çörekler...

Her ikisi de karşı konulamaz lezzettedir. Şimdi gelin biz de sizlerle, evimizde yapabileceğimiz nefis bir "Tahinli Çörek" hazırlayalım...

Tahinli Çörek Hamuru için:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

İç malzemesi:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
Biraz sıvı yağ

Üzeri için:
Susam

Yapılışı:
Hamur malzemeleri ile yumuşacık bir hamur yapın. Hamuru dinlendirin ve mayalandıktan sonra açın. İç harcını açtığınız hamura sürün güzelce yayın. Önce tahini gezdirin, az sıvı yağ gezdirin ve toz şekeri her yerine eşit olacak şekilde serpiştirin.

 

Bu halde hamuru dinlendirmeye bırakın, tepsi mayası olarak düşünün bu aşamayı.
Dinlenen hamuru kenarından başlayarak birer tur olarak sarın kesin, kalan hamurdan tekrar sarmaya başlayın ve bir tam turda kesin… bu şekilde hamur bitene kadar devam edin. Sardığınız rulo şeklindeki hamuru elinizde biraz sündürün zaten yağlı olduğu için kolayca açılıp uzayacaktır. Bu uzun ruloları göbekten başlayarak dışa doğru sarın. 


Üzerine azıcık bastırın ve düzleyin. Üzerine ister yumurta sarısı ister tahin sürün ikisi de harika olacaktır. Susam serpin ve fırına verin. Üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.



Not: İç malzemesinde isteğe göre ceviz kullanabilirsiniz. Ayrıca, üzerine de fındık ya da ceviz parçaları serpiştirebilirsiniz, çok hoş görünecek ve tadına da yansıyacaktır.


Afiyet Olsun.  



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder