27 Kasım 2015 Cuma

Tarçınlı ve Şekerli Kalıp Kurabiye







Bu kurabiye, aslında un kurabiyesi tarifinin ufak dokunuşlarla değiştirilmiş halidir. Bir o kadar da farklı ve lezzizdir. 

"Şekilli Un Kurabiyesi" de diyebiliriz bu açıdan...

Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un (tavsiyem yarım su bardağını nişasta olarak kullanın)
1 yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket margarin (tavsiyem yarı yarıya tereyağ kullanın)
Ceviz, fındık, badem tozları (isteğe göre; bunlardan biri, ikisi ya da hepsinin karışımı olarak kullanabilirsiniz)
1 vanilya (isteğe göre)

Üzeri için:
Pudra şekeri
Tarçın

Yapılışı:
Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
Not: Unu azar azar ekleyin ve yukarıda belirttiğim gibi (tarifin özünde yoktu ama) yarım bardak kadar unun yerine nişasta kullandım ben, çok daha farklı ve lezzetli oldu.
Ceviz, badem, fındık tozu da aynen tarifin özünde yok ama ben eklenmiş halini denediğim için size kesinlikle tavsiye ediyorum. Elinizde hangisi varsa ya da damağınıza hangisi uygunsa mutlaka ekleyin derim, harika oluyor.
Hamurdan küçük toplar koparın, yuvarlayın, hafif açarak üzerine kalıp ile basın ve şekiller verin. 


Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizi 175-180 derece fırında üzeri sadece toz pembe olana kadar, yakmadan ve kızartmadan pişirin.



Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken, hazırladığınız pudra şekeri ve tarçın karışımını eleyerek serpin.

Üzerine sadece pudra şekeri de serpilebilir, ama tarçın çok yakışıyor ve bence olmazsa olmaz:))


Ayrıca, kalıplarınız yoksa yuvarlaklar halinde de yapılabilir.




Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder