23 Kasım 2015 Pazartesi

Tavada Açma






Merhabalar,

Şimdi size öyle güzel bir örnek vereceğim ki... 

Saç, oklava gibi malzemelerim ve yerim yok diyenler, hamur ve yufka açmayı bilmeyenler, ama ev yapımı o müthiş gözlemelerin, yağlamaların, katlamaların hasretini çekenler, işte sizlere çok basit bir örnek... 

Geçen gün sabah kahvaltısına annemin arkadaşları bizdeydi ve annem hazırladığı poğaça hamurunun tamamı tepsiye sığmadığı için kalan 1-2 poğaça'lık hamuru dolaba kaldırmıştı.
Hafta sonu sabah kahvaltısında bu kalan hamuru değerlendirdik ve sadece hamurları tabak büyüklüğünde açarak teflon tavada arkalı önlü göz göz olana kadar pişirmemiz yeterli oldu bu görüntüler için... İnanın kokusunu size anlatamam, harikaydı...Üstelik 5-10 dk. bile sürmedi.

Bence sizin de elinizin altında hazırda bulunması gereken ve çok pratik uygulanabilen bir fikir bu... 




Bizimki hem poğaça hem de açma tarifi için kullanabildiğimiz bir hamurdu. 
Siz de klasik kendi tarifinizle yaptığınız ekmek, poğaça ya da açma hamurlarınız vardır ya, işte siz de bunlardan hazırlayabilirsiniz. Sonuç oldukça başarılı...

Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder