19 Kasım 2015 Perşembe

TİRAMİSU






Pastane vitrinlerini süsleyen o kusursuz görünümlü tatlıları, pastaları vs. evde kendimiz de yapabiliriz'in en güzel kanıtlarından biri, şimdi vereceğim "Tiramisu" tarifidir. Çünkü bunun tadına bakan tüm tanıdıklarım arkasını istemiştir. Test edilerek onaylanmış olan bu tarifi siz de bir an önce sevdiklerinize tattırın derim... 

Muhallebisi/Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket sıvı krema (200 ml)

Taban ve ara katlar için:
2 paket kakaolu bisküvi

Islatmak için:
Granül kahve

Hazırlanışı:
Kreması için;
Kremayı aynen muhallebi yapar gibi, tüm malzemeyi bir tencereye alarak ocakta pişirin.
Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan kenara alın ve soğumasına izin verin.
Soğuyan ılık durumdaki muhallebiye 1 paket kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
Tatlı hazırlığı için;
Tepsinin en altına bir kat kakaolu bisküviden dizin.
Islattığınız granül kahveyi kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine gezdirin. Bisküvileri ıslatın.
Üzerine hazırlanan kremadan dökün.
Bu işlemi tek sefer de yapabilirsiniz ama 2 kez tekrar ederseniz, daha hacimli ve lezzetli olacaktır. 2 kat aynı işlemi yapın.
Tatlının en üstüne her yerine eşit gelecek ve kaplayacak şekilde, eleme yöntemiyle kakao serpin.

Harika görünümlü, muhteşem kokulu, lezzeti enfes Tiramisu hazır…




Afiyet Olsun.



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder