23 Kasım 2015 Pazartesi

Yoğurtlu Buğday Çorbası






Yoğurtlu Soğuk Yaz Çorbasını paylaşmıştım sizlerle, şimdi de bu çorbanın soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak sıcacık versiyonuna bakalım...

Yoğurtlu Buğday Çorba için:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
Yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı un
Tuz

Üzeri için:
Nane
Pulbiber
Tereyağ

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Haşlandıktan sonra hepsini aynı yerde buluşturarak karıştırın.


Yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın ve pürüzsüz kıvamda hazırlayın.


Haşlanmış karışım ile yoğurdu buluşturun. Burada önemli olan, haşlanmış karışımın suyundan biraz alarak yoğurt sosuna ilk olarak ekleyin ki ısı ayarı yapmış olun. İkisinin de ısısı birbirine yakınlaşsın. Daha sonra tamamen birleştirin. Bir taşım daha kaynatın. En son tuzunu da ayarlayın.

Bir tarafta da, tereyağ, nane ve pulbiberli küçük bir sos tavasında kızdırın ve çorbanızın üzerine dökerek servis edin.

Bu çorbayı damak tadınıza göre, tavuk suyu, et suyu, parçalanmış tavuk, minik minik misket köfteler ile hazırlayabilirsiniz.
Biz misket köfteli yapıyoruz, harika oluyor, tavsiye ederim...



Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder