18 Kasım 2015 Çarşamba

ZENCEFİLLİ HAVUÇLU KEK







Hayırlı Sabahlar ve Güzel Bir Güne Merhabalar,

Sizler için bugünkü ilk tarifim, defterime "Süper Kek" olarak kaydettiğim ve gerçekten de süpperrrr olan bir kek olsun istedim:)
Hadi bakalım; Zencefilli,Tarçınlı ve Havuçlu enfes mi enfes keki sizle de beğenecek misiniz?

Zencefilli ve Havuçlu Kek için Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rende havuç
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un (*Malzemelerinizin gramajındaki oynamaya göre siz en iyi un ayarını yapınız)
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 fiske tuz (*Keklerinizin kalitesi için önemli bir püff:))
1 kase ceviz kırığı (*Cevizlerinizi kavurup soyduktan sonra tariflerinizde kullanmanız; lezzet, koku ve aroma için çok daha etkili bir yöntemdir)

Yapılışı:
Sıvı yağı ve şekeri mikserle şekerler eriyene kadar çırpın. 
Bir kapta çırpmış olduğunuz yumurtaları şeker ve sıvı yağ  karışımına yavaş yavaş ekleyin, mikserle çırpmaya devam edin. 
İyice karıştıktan sonra üzerine sütü de ekleyin karıştırın, sonra tuz, elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili ekleyin. Karıştıktan sonra rendelenmiş havuç, kırılmış cevizi ekleyin. Karıştırın. 
Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza dökün. (Oldukça koyu kıvamlı bir karışım olacak). 
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin (yaklaşık 35-40 dk).





***Bu keki çok farklı şekillerde sonlandırabilir ve sunabilirsiniz....
Fırından çıkarınca kekinizi ters çevirip üzerine krema serebilir, çikolata sosu dökebilir ve kendi hazırladığınız muhallebi, puding, sos vs. dökebilirsiniz.
En üstünü de adına yakışır bir şekilde havuç rendesi ile süsleyin.




Afiyet Olsun...




 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder