25 Kasım 2015 Çarşamba

Zeytinli Açma






"Zeytinli Katlama" ve "Zeytinli Sarma Çörek" tariflerimi paylaşırken sizlere bahsettiğim gibi, bu tarif ufak değişikliklerle farklı şekillerde ve tatlarda hazırlanabilir... 
Şimdi de pastaneden aldığımız "Zeytinli Açma"...

Zeytinli Açma için malzemeler:
1-1,5 su bardağı süt
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamuru alın ve tekrar yoğurun. Hamurdan küçük toplar koparın ve avuç kadar açın, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Kenarından başlayarak rulo haline getirmek üzere sarın. Sonra sanki hamura düğüm atarmış gibi sarıp uçlarını birleştirin. Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 


Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.

Not: Bu tarifte küçük küçük hamur toplarını açarken sıvı yağ ya da tereyağ kullanmanızı öneririm ve bu şekilde açın derim. Pişince kat kat olduğunu ve aynen pastanedekiler gibi lif lif ayrıldığını göreceksiniz. Burada önemli olan nokta, Açma için fazla yağ kullanmanızdır.

Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder