24 Kasım 2015 Salı

Zeytinli Dereotlu Poğaça



Selamlar ve Hepinize Sevgiler,

Bugün sizlere sabah kahvaltılarında tüketebileceğimiz alternatif tarifler vermek istiyorum. Özellikle de, iş dolayısıyla evinde sofraya eşlik edemeyen ve kısa zaman içinde de olsa kahvaltı yaparak güne güzel başlamak isteyenler için…

Zeytinli Dereotlu Poğaça için Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
20 gr. yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un (6-7 su bardağı kadar) 
Tuz

İçi için:
Zeytin ya da zeytin ezmesi
Ceviz (isteğe göre)

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın, mayayı ilave edin. 10 dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun. 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan elinize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın ve ortasına zeytin parçalarından ya da zeytin ezmesi koyup toplar hazırlayın. Ceviz parçaları da kullanabilirsiniz.
Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.



Afiyet Olsun.





 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.

TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder