25 Kasım 2015 Çarşamba

Zeytinli Katlama





Selamlar,

Zeytin kullanarak da çok çeşitli tarifler çıkarılabilir mutfakta. Şimdi size vereceğim tarif de alternatifi bol olan bir reçete...
Zeytinli çörek, zeytinli kurabiye, zeytinli poğaça, zeytinli açma, hatta zeytinli keke bile dönüştürebilir ve dilediğiniz şekli verebilirsiniz bu hamura. Hayal gücüne bağlı olarak aynı hamurdan çok farklı lezzetler doğabilir...

Zeytinli Katlama için malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamurunuzu alın ve tekrar yoğurun. İkiye bölün. Büyük bir yufka kadar açın, bıçak yardımıyla kareler ya da dikdörtgenler şeklinde kesin. Her bir parçaya, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Kareleri iki kenarından da ortaya katlayın. Önce bir kenarı katlayın ortaya doğru sonra diğer kenarı da alıp bunun üzerine katlayın. İki ucu açık kalacak ve çok fazla sıkıştırmadan sarmanız gerekecek, serbest bırakın.
Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.




Afiyet Olsun…



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder