25 Kasım 2015 Çarşamba

Zeytinli Sarma Çörek








"Zeytinli Katlama" tarifimi paylaşırken sizlere bahsettiğim gibi, bu tarif ufak değişikliklerle farklı şekillerde ve tatlarda hazırlanabilir...İnanın malzeme aynı olsa da minicik bir şekil değişikliği bile tadına müthiş yansıyor.
Şimdi de "Zeytinli Sarma Çörek"...

Zeytinli Sarma Çörek için malzemeler:
1-1,5 su bardağı süt
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı erimiş tereyağ
Aldığı kadar un
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
Çörek otu

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve mutlaka dinlendirin, kabarsın. Dinlenen hamuru alın ve tekrar yoğurun. Büyük bir yufka kadar açın, her yerine eşit gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. 


Kenarından başlayarak rulo haline getirmek üzere sarın. Sonra dilim dilim kesin. Tepsiye hamurları dizin ve mutlaka tepsi mayasına bırakın, dinlendirin.
Dinlendikten ve tepsi mayasına geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 


Fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.


Afiyet Olsun…

 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder