24 Aralık 2015 Perşembe

AÇIK PİZZA POĞAÇALAR






Selamlar,

Bugün sizlere, herkesin evinde hazırladığı mayalı poğaça ya da açma hamurlarından (hatta bu tarif ekmek hamurlarından bile yapılabilir) nasıl farklı tatlar çıkarabileceğiniz konusunda bir fikir vereceğim.


"POĞAÇANIN PİZZA FORMU - AÇIK POĞAÇALAR"...


Bu açık görünümlü açma poğaçalar, pizza gibi bir hava yaratıyor sunum esnasında.
Şekil olarak farklı ve bu değişiklik poğaçanın lezzetine de yansıyor kesinlikle, çay saatleri dışında yemek sofralarında bile servis edilebiliyor...



Hamuru için:
Aynen "POĞAÇA-AÇMA-YAĞLI BİR EKMEK/GÖZLEME HAMURU"...


İç Malzemesi:
İsteğe ve damak zevkine göre değişebilir, peynirli, patatesli, kıymalı veya aynen minik pizza hazırlar gibi salam-sucuk-sosis-kaşar gibi malzemelerle hazırlanabilir.


Yapılışı:
Hamurdan toplar koparın, yuvarlaklar halinde biraz biraz açın ve ortasına malzeme koymak için hazırlık yapın.



Sonra iç malzemeyi ortasına yerleştirin.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Fırına verin.

Not: İç malzemenize uygun olarak kenar süsü için; susam, çörek otu veya haşhaş kullanabilirsiniz.

Not: Kenarlarından anlayabilir ve pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz, nar gibi kızarana kadar pişirin.


HER ÇEŞİDİ İLE NEFİS LEZZETLER YAKALAYABİLİR VE FARKLI SUNUMLARLA HAZIRLANABİLİR....


KIYMALI

SOSİSLİ

PEYNİRLİ



AFİYET OLSUN...

2 yorum: