28 Aralık 2015 Pazartesi

ALMAN PASTASI






Merhabalar Hepinize, Şuan için özellikle de Pasta severlere:)))))

Evde pasta yapmak sanıldığı kadar zor bir iş değil bence, üstelik hazırlanış aşamaları da çok eğlenceli  ve keyifli...
Bugün sizlerle, kolay, zahmetsiz ve gayet hafif bir pasta yapımı için "ALMAN PASTASI" tarifini paylaşayım dedim...

ALMAN PASTASI, çok farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Kakaolu ya da sade kek ile, mayalı ya da mayasız hamurdan, arası muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, ya da diğer meyvelerle, tekli porsiyon halinde ya da büyük bir pasta şeklinde, ........ çok farklı sunum şekilleri var.

Bugünlük ben mayasız ve sade olarak hazırlıyorum. İlerleyen zamanlarda tüm çeşitleriyle ve bunların harika görüntülerle sizlerle olacağım...


Malzemeler:

Kek Harcı için:
2 yumurta
3 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket margarin ya da tereyağ (125 gr.)

Sosu için:
1/2 litre süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1/4 paket margarin ya da tereyağ
1 vanilya

Üzerinin Süsü için:
Pudra şekeri

Not: Bu tarifte pastanızın arasında muz dilimleri kullanabilirsiniz. HARİKA olacağına emin olun. Ben kullanmayı tercih ediyorum.

Yapılışı:

  • Öncelikle kremayı hazırlayın; sütü, yumurtayı, şekeri, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tere yağını ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Kremayı bir kenara soğumaya bırakın.

  • Kekiniz için; yumurta ve şekeri köpük köpük olup, beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Yağ ve yoğurdu ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. (Unu yine de yavaş yavaş ekleyin. Katı bir hamur olmasın)
  • Bir tepsiyi (kullanacağınız kalıbı) tereyağıyla yağlayıp unlayın.

  • Hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi bir kaç kez tezgahın üzerine vurun ki, hava kabarcıkları çıksın.
  • 185-190 derecede önceden ısıtılmış fırına kekinizi verin. Yaklaşık 20-25 dakika keki pişirin. 
  • Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Kekinizi  bir örtü üzerine ters çevirin. Ilıyınca çalışmanıza devam edin ve uzun ağızlı bir bıçakla keki yatay olarak ortadan ikiye kesin.
  • Kremayı tekrar çırpıp, kekin ilk yarısının ortasına dökün ve yayın. Sonra 2. yarısını yani üst parçasını da kremanın üzerine kapatın.
  • En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın. 2-3 saat dinlendirin, sonra pastanız yemeye hazır olacaktır.

Pastanızdan irice bir dilim alın ve şu görüntüye siz de hayran kalın:))))



  • Afiyet Şeker Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder