22 Aralık 2015 Salı

Cevizli Islak Kurabiye Tatlısı






Merhabalar,


Daha evvel tarifini verdiğim harika bir lezzet, "İçi Cevizli Tatlı" şerbetli bir tatlı aslında, ama rahatlıkla çay saatlerinizde ve kahvenin yanına çıkarabileceğiniz kıvamda bir lezzet demiştim. Şerbet miktarını tamamen isteğinize göre ayarlayabilir ve az şerbetli yani sadece ıslatılmış olarak da bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz de demiştim. Hem çok hafif hem de çok daha farklı bir sonuç oluyor inanın...

Hamuru için Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı toz şeker (hem lezzet açısından hem de tatlılarımızın kırmızı kırmızı nar gibi olması için)

İç Malzeme için:
1 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı şeker
1 kase ceviz içi (isteğe göre miktar arttırılabilir)

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
Hamuru yumuşak bir kıvamda hazırlayın. Zaten malzemelere bakarsanız temel malzemesi yağ olduğundan bir hayli yumuşak olacaktır.
İç malzemesini de bir kapta karıştırarak hazırlayın.
Şerbetini de kenarda kaynatın, kenara alın ki soğusun.

Hamurdan küçük toplar kopararak biraz elinizle açın, içine cevizli iç malzemesinden 1 kaşık kadar göz kararınca koyun ve kapatın. Burada hamuru kapatma ve tepsiye dizme işlemi önemli.
Hamura iç malzemeyi koyduktan sonra ikiye katlar gibi uçlarını birleştirin, açık kalmamasına dikkat edin ki pişince ve ardından da şerbetini verince içi çıkmasın:)) Mekik şeklinde olmalı ve uç kısmı yani kapatılan dudak kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Fırına verin, kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca sıcak sıcak, hazırlanan ve soğumaya bırakılan şerbeti ile buluşturun. Yani, tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Şerbeti sadece tatlıları ıslatmak için kullanın. Yani, bir önceki şerbetli tatlı tarifinden farkı bunun, şerbetli değil de sadece ıslak olmasıdır. Aynen resimde görüldüğü gibi...



 




Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder