3 Aralık 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI YILDIZ ÇÖREK








Selamlar,

Bu tarif, alır almaz denemek istediklerim arasına yerleşti. Geçekten tadıyla ayrı görüntüsüyle ayrı fethediyor insanı... Bunu, Türk olmayan bir şef yaparken televizyonda izledim ve hemen notuma aldım.
Sizlerle de paylaşmak istedim, deneyin çok keyif alacaksınız.



Malzemeler:
2 adet yumurta 
1,5 çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı süt1 paket toz maya1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un (yaklaşık yarım kilo)

Arasına:Nutella
Üzerine:Süt

Pudra Şekeri
Yapılışı:
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup tezgah ya da masa üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloyu dört eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi tabak kadar açın ve düzgün bir yuvarlak olması için kenarlarını yine tabak yardımıyla kesin.
Not: Mümkün olduğu kadar ince açmanızı öneririm çünkü kat kat bir hamur olduğu için kıvrıldığında içeride kalan kısımlar hamur kalmasın. 
Açtığımız hamuru yağlı kağıt üzerine koyup nutella sürün. 


 

Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak aralara nutella sürerek üst üste dizin. En üste nutella sürmüyoruz.


Hamurun tam ortasına çay bardağını ters olarak koyup hafifçe bastırın (Resimde görüldüğü gibi bir iz yapmasına izin verin). Bardaktan itibaren kenara doğru olacak şekilde önce dörde bölün. Sonra her parçayı tekrar dörde bölün. 


Her bir dilimi dış yönlerde olacak şekilde kendi ekseni etrafında 2 kez döndürün ve kıvırıp bırakın. Bunların iki ucunu da birbirine en son tutturun. Tüm parçalara bu işlemi uygulayın. Hamuru yağlı kağıtla beraber fırın tepsisine alın ve üzerine süt sürün.
150-175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. 



Fırından çıkarınca, üzerine pudra şekeri gezdirin. Servise Hazır.

Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder