7 Aralık 2015 Pazartesi

EV AÇMASI SU BÖREĞİ







Özellikle Bayramlarda ve tabi ki de çay saatlerine gelen misafirlerimize evde kendimiz el emeği ile açarak yaptığımız "Su Böreğinin" tadını hiç bir yerde bulamam ben...


Emeği çok, aşamaları fazla ve yorucu olduğu  düşünülebilir ama inanın istedikten sonra her şey kolay, çok da hızlı bir şekilde evde bir tepsi su böreği yapmak mümkün, bizzat uygulamasını evde yaşadığım için gönül rahatlığı ile bunu söyleyebilirim size.





Hamuru için: (1 tane beze başına, 1 adet yumurta kullanın o kadar...)
Yumurta
Un
Tuz

Haşlamak için:
Geniş tencerede kaynayan bol miktarda su

Ara Katlar için:
Eritilmiş Tereyağ 

İç Malzemesi için:
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri

Üstü için:
Eritilmiş Tereyağ 

Yapılışı:
Bezelere ayırdığınız hamurları tek tek açıp, yufka büyüklüğüne getirin. 
Her bir yufkayı tek tek, geniş bir tencerede kaynayan suda haşlayın ve sırasıyla tepsiye yerleştirin.




İstediğiniz kat sayısına ulaşabilirsiniz, tepsinizin büyüklüğüne, misafir sayınıza ve zevkinize bağlı...
Sadece bir kata ya da iki katta olacak şekilde iç malzeme koyabilirsiniz. 

İç malzemesini, beyaz peynirle birlikte rende kaşar peyniri de kullanarak hazırlayın, çok harika oluyor.




Her sefer ara katlarına eritilmiş tereyağ gezdirin.
Bu işlemleri yufkalar bitene kadar yapın.

NOT: En üst katındaki yufka için suda haşlama olmayacak. 

En üstüne tekrar eritilmiş tereyağ gezdirin ve güzelce sürün. 
Fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.




Kolay Gelsin:)))


Afiyetler Olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder