1 Aralık 2015 Salı

Havuçlu ve Kabaklı Patates Mantısı





Merhabalar,

Havuçlu, kabaklı ve daha bir çok çeşitte Patates Salatası yapmak mümkün. Hatta, salata şeklinde karışık, tepside ya da kalıpta kat kat pasta tarzında, kaselerde porsiyonluk, tekli tekli çanak şeklinde, dolma tarzında içlerini doldurarak..... sayısız hazırlama şekli..... 
Aynı malzemeyle ya da ufak değişikliklerle bir çok lezzet çıkarabilirsiniz.

"Havuçlu ve Kabaklı Patates Mantısı" da bunlardan sadece bir çeşit...

Malzemeler:
Haşlanmış patates
Rendelenmiş kabak
Rendelenmiş havuç
Baharatlar; karabiber, pulbiber, muskat,…
Tuz

Üzeri için:
Yoğurt

Üst sosu için:
Tereyağ
Pulbiber
Nane

Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri ezin püre haline getirin.
Rendelenmiş havuç ve kabağı tavada soteleyin. Soteleme işlemi sırasında biraz tereyağ ya da zeytin yağı kullanmanız lezzeti artıracaktır. 


Sotelenen karışıma patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. En son baharatları ekleyerek karıştırın ve ocağın altını söndürün.
Yoğurdu güzelce çırpın ve tuzu da ekleyin pürüzsüz kıvamda krema gibi hazırlayın.
Bu aşamada yoğurda sarımsak ilave edilebilir, eğer sizin için bir sakıncası yoksa…
Sotelenen karışımı kabınıza yayın, düzleyin. Çırpılmış yoğurdu üzerine serin.
En üstüne de tavada kızdırdığınız yağ, pulbiber ve nane karışımından elde ettiğiniz sosu gezdirin.




Afiyet Olsun…

Not: Bu tarifte salatanızın içerisine isteğe göre çeşitli malzemeler katabilir ve lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Haşlanmış bezelye, haşlanmış mısır, ufak ufak doğranmış kornişon turşuları, ceviz parçaları gibi sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz…







 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder