1 Aralık 2015 Salı

İRİ POĞAÇA





Merhabalar,

"İri Poğaça" adına yakışır şekilde şişip dolan ve tadı gibi görüntüsü de büyük büyük olan bir tariftir.

Bu hamurun içerisine hazırlanacak malzeme tamamen sizin zevkinize kalmıştır. İster sade olarak hazırlayın, ister de sevdiğiniz iç malzeme ile tatlandırın... Hamuru mutlaka bir kenara not edin ve en kısa zamanda deneyin ama...

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar su

Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı:
Malzemelerle yumuşacık kıvamda bir hamur yoğurun. Dinlendirin, sonra bezelere ayırın. Bezeleri yuvarlak yuvarlak açıp, dilimlere ayrın, sonra aynen dolma sararmış gibi rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam/çörek otu serpin ve fırına verin, pişirin.

Not: Hamur toplarını açarken tere yağ kullanabilirsiniz, bu sayede çok daha lezzetli, katlı katlı ve lif lif poğaçalar elde edersiniz. 



Not: Yukarıda da belirttiğim gibi bu hamurun içine dilediğiniz malzemeyi koyarak da poğaçalarınızı sarabilirsiniz, aynen börek gibi...

Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder