2 Aralık 2015 Çarşamba

Kabarcık Hamurlar





Selam,

Çok kolay bir hamur tarifi vereceğim sizlere, her şekilde ekstralarla servis edebilecek ve tüketebileceksiniz... Çift katlı içi boş, doldurmaya hazır kabarcık ekmekleriniz olacak:)))


Malzemeler:
1 su bardağı su ve süt karışımı
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz

Yapılışı:
Hamuru hazırlayın ve açın orta kalınlıkta olsun (2 cm  kadar). Kare kare kesin hamuru.
Az yağda kızartın.
Kızarınca göreceksiniz ki, kabar kabar olduğu için içleri boş ve iki katlı kabarık bir hamur kızartması elde edeceksiniz. Bu büyük avantaj:)))



Sade halde tüketebileceğiniz gibi, içlerini dilediğiniz malzemeyle doldurarak ve her türlü kahvaltılıkla birlikte servis edebilirsiniz.

Not: Hamur çok fazla yağ çekmiyor, bilmek isteyenler olabilir...


Afiyet Olsun...


 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder