1 Aralık 2015 Salı

Kendinden Patatesli Poğaça






Poğaça hazırlarken eğer sade değil de iç malzemeli yapılacak ise, normalde ayrıca iç hazırlanır ve hamurun arasına konularak kapatılır değil mi... Ama çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz içli poğaçalar da yapabiliriz.

Şimdi sizlerle son derece kolay "Kendinden İçli, Patatesli Poğaçalar" yapalım:

Malzemeler:
250 gr. tereyağ
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı maya
3 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve hamura eklemek için hazırlayın. Hamur için gereken malzemelerin tümünü ezdiğiniz patateslerle birlikte yoğurun. Hamuru hazırlayın ve buzdolabında 45 dk. dinlendirin.

Dinlendirdikten sonra, hamura şekil verin (yuvarlak toplar, oval şekiller,....).
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile süsleyin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




Afiyet Olsun...



 SAYFAMI BEĞENMENİZİ ARZU EDİYORUM, Kİ BU YOLDA SİZLERLE DAHA FAZLA DEVAM EDELİM...
HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR, BEN DE BURADA GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMAK İSTİYOR VE SİZDEN GÜZEL DÖNÜŞLER ALMAK İSTİYORUM.
BUNA DUYARLI OLACAĞINIZDAN EMİNİM.
TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder