7 Aralık 2015 Pazartesi

KREMA SOSLU İNCİRLİ KEK






Herkese Selamlar,

Şahane bir muhallebi ile taçlandırılan, ceviz ve incir dolgulu bir ıslak kek... Pasta olarak da değerlendirilebilir bu tarif... "KREMA SOSLU İNCİRLİ KEK".


İncirli kek için malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı un (ölçüsüne dikkat!)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
7-8 adet kuru incir

İncirli keki ıslatmak için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
2-4 yemek kaşığı toz şeker (miktarı tamamen zevke ve isteğe bağlıdır)

İncirli Kekin Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı un (kullandığınız malzemenin özüne bağlı olarak değişir katı olmasın, akıcı olmalı muhallebi)
1-2 yemek kaşığı nişasta (kullandığınız malzemenin özüne bağlı olarak değişir katı olmasın, akıcı olmalı muhallebi)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti


Yapılışı:
Öncelikle kek malzemeleri sırasıyla karıştırılarak kek hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 
Piştikten sonra kekin ilk sıcaklığını alın ve keki ıslatmak için hazırlanan  sos ile keki ıslatın. 
Bir kenarda da, orta ateşte tencereye alınan muhallebi malzemelerini karıştırmaya başlayın. Muhallebi biraz kıvam aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyin ve karıştırın. En son ocaktan alınan muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyin ve iyice çırpıp krema haline getirin.

İlk sıcaklığı geçen muhallebiyi, suyunu iyice çeken incirli kekin üzerine dökün ve iyice yayın. Muhallebili incirli kek tarifini birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. 
Servis yaparken kek dilimleri üzerine biraz irice dövülmüş ceviz serpin çok hoş görünüyor.


Bu harika lezzeti hazırlamak için bence daha fazla beklemeyin.
Afiyet Olsun...




2 yorum:

  1. İnciri çok severim, incirli kek tarifi tam bana göre. Lezzetli ve pratik tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil